Konjičan Oliver Tič že dober mesec na najdaljši cesti sveta

Štajerci smo res neverjetni, kaj vse znamo, zmoremo, izumimo, hočemo. Vsak četrtek po osmi zjutraj Peter in Iztok skupaj s poslušalci spoznavata neverjetne Štajerce. Tokrat sta se slišala z zares neverjetnim Štajercem Oliverjem Tičem. Že dober mesec hodi po najdaljši cesti sveta, dolgi 27 tisoč kilometrov. Na poti vse od Argentine do Aljaske bo prehodil kar dva kontinenta. Po prvih, dobrih 700 kilometrih, ki so za njim je za Radio Rogla strnil svoje vtise. 

Oliver je povedal, da je bilo zelo problematično od začetne točke, ko se je odpravil na pot, saj je moral zelo dolgo čakati in kar dvakrat presedati, skupno je pot čez lužo trajala več kot 48 ur. Po dobrem mesecu hoje, pravi, da se ljudje v ZDA neverjetno prijazni. “Vsak dan, ali pa vsak drugi dan se nekdo ustavi, ponudi kakšno hrano, tudi prevoz, čeprav prevoz odklonim,” je povedal Oliver in na vprašanje, ali mu kdo ponudi tudi prenočišče, odgovoril: “Ja, velikokrat, sploh ob poti je veliko rančev in lahko postavim šotor, do zdaj mi ni še noben odklonil.” Med potjo mu velikokrat težave dela močan veter. Ob tem je povedal:”Vedel sem, da v Patagoniji zelo piha, ampak nisem vedel, da tako zelo“.

Kot je še povedal Petru in Iztoku se kljub raznolikim vremenskim razmeram, odlično počuti. Si pa kdaj pa kdaj vzame čas tudi za kakšen turističen ogled. Ampak čim bolj se poskuša držati linije, po kateri hodi. “Zagotovo pa si bom vzel čas za ogled nacionalnega parka,” je še povedal pogumni Štajerc.


Spremljajte Oliverja na njegovi Facebook ali Instagram strani, njegove dogodivščine lahko prebirate tudi na blogu. Njegove sanje še vedno lahko podpre vsak od nas!
Nakaži 10 evrov in tako financiraj en dan njegove poti.
Oliver Tič, Grajska ulica 10, 3210 Slovenske Konjice.
SI56 0510 0703 5896 137.
Medijska podpora NOVICE in Radio Rogla.