Konferenca Kreativna učna okolja

Več kot 70 učiteljev je svoje ideje za motivirane mlade predstavilo na konferenci Kreativna učna okolja v Rimskih termah, ki ga je že drugič zapored organiziral Šolski center Celje. Posebnost konference je dejstvo, da išče primere dobrih praks v celotni vertikali izobraževanja.

»Predvsem motivirani zaposleni so tisti, ki ustvarjajo inovativne prakse, sodobni pripomočki so le dodatna spodbuda za učitelje in dijake. V tem šolskem letu smo naprimer kupili industrijski in humanoidni robot, akcijsko kamero, očala za VR in mikrofone za podkaste in zanje namenili približno 35 tisoč evrov, za licence za programe smo odšteli približno 20 tisoč evrov, za nadstandardno predavalnico pa še 12 tisoč evrov,« je proces posodobitve opisal gostitelj konference, direktor Šolskega centra Celje Mojmir Klovar.

Letošnja posebnost konference je bila, da so posebno pozornost namenili trajnostnemu razvoju v šolah. Tako so udeleženci med drugim predstavili snemanje podkastov za učenje angleščine, izdelavo lastnega programa za prepoznavo travniških rastlin s pomočjo umetne inteligence, učenje s pomočjo foto zgodb in način izdelave prototipov s 3D tiskom izdelkov.