Komu se bomo poklonili s priznanji za kulturo?

PRESERENOb prihajajočem kulturnem prazniku se bodo v teh dneh zaslužnim kulturnikom s priznanji zahvalili tudi na Konjiškem, Zreškem, Vitanjskem in Oplotniškem.
Vitanjčani proslavo pripravljajo zgodaj zvečer v domači kulturni dvorani, kjer bo slavnostni govornik vitanjski rojak pater Zdravko Jakop. Priznanja prejmejo Kulturno turistično društvo sv. Vid, Borut Krajnc in Moški pevski zbor. Tudi Oplotničani slavnostno akademijo ob kulturnem prazniku prirejajo nocoj. V dvorani Rudija Žnidariča se bodo s priznanjema poklonili Katji Krajnc in članom godbe na pihala.
Konjičani so slavnostno akademijo, ki bo jutri zvečer v Domu kulture, naslovili iz Konjic v Counowitz. Ob programu, ki ga pripravljajo gimnazijci, bodo podelili tudi tri priznanja za uspešno delo na kulturnem področju – članom projektnega sveta Kmečkega upora, ustvarjalcem predstave ‘Z Mary Poppins po Evropi pod dežnikom z roko v roki’ in domači likovnici Hedi Vidmar Šalamon. Na praznični ponedeljek bo osrednja prireditev tudi v kulturnem domu v Zrečah. Program so domači kulturniki naslovili Zreška pravljica, podelili pa bodo tudi priznanja – Cerkvenim pevcem s Skomarja, Alojzu Ravničanu in Samu Jezovšku.
Daljši prispevek z obrazložitvami priznanj pa preberite v NOVICAH!

Oglas