Knjiga tedna Celjske Mohorjeve: PREŠEREN IN LIKOVNA UMETNOST*

splet-Preseren-in-likovna-umetnost* oglasno sporočilo

Knjiga govori zlasti o Prešernovih likovnih upodobitvah – o njegovih “portretih”. Likovni portret je biografska informacija, zato bodo vsaj nekatere likovne upodobitve odkrivale Prešernove človeške plati in obenem predstavljale različne poglede na njegov pesniški opus in pomen, predvsem pa bodo ponazarjale slavilen oziroma mitizirajoč in hkrati pragmatičen odnos do Prešerna in slovenske kulture.

Knjiga skuša osvetliti tudi okoliščine, v katerih so se porodile Prešernove upodobitve, ter pojasniti, kakšne potrebe in nazori so pogojevali njihov nastanek in zakaj so bile nekatere sprejete z naklonjenostjo, druge pa odklonjene. Likovni ideji Prešernovega portreta sledimo s pomočjo podrobnega pregleda posameznih pesnikovih upodobitev.

Predstavljeni in analizirani so likovni portreti vodilnega slovenskega pesnika Franceta Prešerna (1800-1849) in ilustracije njegovih del od leta 1850 do danes.

Namesto redne cene 32,05 EUR znižana cena 15,15 EUR: v knjigarni Celjske Mohorjeve na Prešernovi ulici 23 v Celju, naročilo pa lahko oddate tudi na www.mohorjeva.org ali po telefonu na 03 490 14 20.

Celjska Mohorjeva vam želi prijetno branje!

* oglasno sporočilo