Klemen Skledar: »Največji zaklad narave so ravno njene nepravilnosti«

Klemen Skledar iz okolice Poljčan uživa v ustvarjanju iz jekla in lesa. Ustvarjalec, sicer po izobrazbi diplomirani inženir medijskih komunikacij, je v dopoldanskem času zaposlen kot oblikovalec spletnih in mobilnih aplikacij v podjetju v Mariboru. Popoldneve in večere pa rad preživlja delovno; posebej rad ustvarja z lesom, s kovinami in z epoksidno smolo.

Klemen izdeluje vse od klubskih mizic pa do servirnih desk za vino. Vse, kar naredi, je ročno delo, zato za posamezen izdelek potrebuje tudi do 3 tedne dela. Sicer pa v izdelke najraje vključuje epoksidno smolo, saj ta njegove produkte dela še posebej unikatne. Kadar v proces izdelave vključi epoksidno smolo, lahko namreč uporabi les, ki ga pogosto označimo za odpad ali za kurjavo. Ob uporabi epoksidne smole pa iz »odpadnega lesa« nastanejo novi, posebni izdelki. »Največji zaklad narave so ravno njene nepravilnosti in stvari, ki jih umetno težko rekreiramo ljudje sami. Zato pri svojem delu z epoksidno smolo uporabljam tudi takšne kose lesa, ki so votli ali prhki, poseben potencial nudijo tudi drevesa z bulami in podobno,« svoje delo opisuje 26-letnik.

Čeprav je Klemen svoje ustvarjanje začel zgolj z jeklom in lesom, je danes epoksidna smola nepogrešljiv del njegovega ustvarjanja. Pogosto se nanj obrnejo ljudje, ki želijo nekaj unikatnega, drugačnega, pisanega … Pogosto se zgodi, da »že imajo kakšen kos pohištva pa ne vedo, kako bi k temu skombinirali ostalo pohištvo. V takšnem primeru je najboljša rešitev epoksidna smola, saj lahko z uporabo barvil naredim kos pohištva, ki bo ustrezal tudi kuhinji z vijoličnimi stranicami in podobno«.

Več o mladem podjetniku pa v aktualni septembrski številki Bistriških novic. (A. Sobočan)

Oglas