Klafuti z breskvami in malinami

Sestavine za 6 oseb:

  • 15 g masla (za pekač)
  • 30 g sladkorja (za pekač)
  • 2 breskvi
  • 200 g malin
  • 3 jajca
  • 80 g sladkorja
  • 2 vrečki vanilijevega sladkorja
  • ščepec soli
  • 1 žlička nastrgane limone
  • 80 g moke
  • 120 ml sladke smetane
  • 130 ml mleka
  • sladkor v prahu

 

Priprava

  1. korak:

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Ovalen, okrogel ali pravokoten pekač za narastke dobro namastimo z maslom in potrosimo s kristalnim sladkorjem.

  1. korak:

Breskve, ki smo jih predhodno oprali in osušili s papirnatimi brisačkami, prerežemo na pol in jim odstranimo koščice. Narežemo jih na krhlje, ki jih poljubno zložimo v pekač, v katerega dodamo tudi maline.

  1. korak:

V posodo ubijemo jajca in jih penasto umešamo z navadnim, vanilijevim sladkorjem ter soljo. Primešamo limonino lupinico, nato pa na zmes presejemo moko. Dobro premešamo in pazimo, da ne nastanejo grudice. Na koncu primešamo še ne preveč hladno sladko smetano in mleko. Dobiti moramo povsem gladko testo.

  1. korak:

S pripravljeno maso prelijemo sadje v pekaču. Klafuti pečemo v ogreti pečici od 40 do 55 minut. Testo bo med peko naraslo in se po vrhu zlato rjavo obarvalo.

  1. korak:

Klafuti pred serviranjem malce ohladimo, nato pa ga potrosimo s sladkorjem v prahu in postrežemo.

Sladica se postreže še topla s kepico vanilijevega sladoleda in stepene smetane.