Kaj se danes, 1. aprila, dogaja na Štajerskem?

KONJIŠKO
*Ekipa Konjiškega maratona je danes še uradno napovedala 4. Konjiški maraton, ki bo letos 25. septembra. Skupaj z uradno napovedjo so odprli tudi prijave za tekače. Predsednik organizacijskega odbora Konjiškega maratona, Anton Noner, je povedal: »Do prvega maja smo tekačem ponudili najugodnejšo ceno za prijavo na maraton, v maju pa odpiramo še skupinske prijave, ki prireditvi prinesejo posebno energijo. Posebnost letošnjih prijav pa je paket Konjiškega in Ljubljanskega maratona, ki je za tekače obeh prireditev cenovno najugodnejši.«
*Prireditev Kulturnega društva svetega Jurija Konjice ob materinskem dnevu drevi v konjiškem župnijskem domu
*Razstavo ročnih del bodo v konjiškem župnijskem domu popoldne pripravili člani Skupine za kvalitetno preživljanje prostega časa pri Župnijski Karitas.
*O primerni izbiri in vzgoji psa bodo drevi govorili v Zrečah

ROGAŠKA SLATINA
*V Grand hotelu Rogaška v Rogaški Slatini bo danes poslovno srečanje v sodelovanju z britanskim veleposlaništvom na temo »Turizem in gospodarstvo«. Srečanja se bo udeležila tudi britanska veleposlanica.

SLOVENSKA BISTRICA
*V občini Slovenska Bistrica se začenja čistilna akcija javnih površin Očistimo svoj kraj 2016. Z njo želijo odstraniti komunalne odpadke z divjih odlagališč, okolice šol, vrtcev, naselij, sprehajalnih poti in drugih javnih površin.

*V Slovenski Bistrici in tudi drugod po Sloveniji se začenja tudi akcija Čisto veselje. V zabojnike pri obeh Sparih ter pri družbi Gorenje na Kolodvorski cesti lahko vsakdo odda odpadno električno in elektronsko opremo, odpadni papir, jekleni odpad in barvne kovine in s tem pomaga otrokom v stiski. Akcija poteka v okviru projekta Botrstvo v Sloveniji, in sicer do 10. aprila.

*Na Srednji šoli Slovenska Bistrica bo danes Regijsko srečanje mladih raziskovalcev Podravja. Srečanja se bo udeležilo približno 80 tekmovalcev in mentorjev osnovnih in nekaterih srednjih šol.

ŠPORT
*Začenja se serija tekem polfinala 1. slovenske futsal lige – v Mariboru se bosta pomerili štajerski ekipi, domači PROEN in Dobovec Pivovarna Kozel.