Judo v Slovenskih Konjicah: iz sekcije v samostojen klub


Judo klub Oplotnica je prvi predstavitveni trening juda v konjiški športni dvorani naredil 9. oktobra 2020. Takrat so prišli štirje otroci. Potem so s treningi zaradi koronavirusa morali prenehati. Bili so v dilemi, ali sploh nadaljevati z judom v Slovenskih Konjicah ali ne, a glavni trener Peter Vučina je vztrajal, da morajo poskusiti še enkrat. “Septembra 2021 smo ponovno začeli in takrat se je pokazalo, da smo se pravilno odločili,” se spominja Peter Vučina, ki ga veseli, da so v zadnjem letu in pol v Slovenskih Konjicah postali prepoznavni: “Ljudje so spoznali način našega dela in nas sprejeli. Že v domačem okolju se moraš truditi za vsakega novega člana, ko pa prideš kot tujec v drugo občino, pa je še težje. Nekaj otrok je vmes nehalo trenirati, veliko pa jih je prišlo na novo.”
Oplotniški klub je torej najprej v Slovenskih Konjicah ustanovil svojo sekcijo, iz katere pa so zdaj naredili samostojen klub. V register društev je Judo klub Slovenske Konjice vpisan od letošnjega 21. marca, sprejet pa je tudi že v članstvo Judo zveze Slovenije. Predsedniško funkcijo so zaupali Bojani Vučina, ki je povedala, da je to vlogo z veseljem sprejela in jo bo odgovorno in predano opravljala. Kot pravi, se zaveda, da jih v prihodnosti v Slovenskih Konjicah čaka še veliko dela: “Cilj je, da tudi v Slovenskih Konjicah v prihodnosti naredimo tekmovalce, ki bodo uspešni na državni in mednarodni ravni. Glede na znanje in srčnost naših trenerjev verjamem, da nam bo uspelo.”
Koliko otrok trenutno trenira judo v Slovenskih Konjicah, kdo zanje skrbi in kje se jim lahko zainteresirani pridružijo, izveste v tiskani izdaji lokalnega časopisa NOVICE, ki so že na prodajnih policah. (Jure Mernik)
Foto: Karli Rušnik

 

Oglas