Za testo potrebujemo:
500 g bele moke
1 zavitek pecilnega praška
2 zavitka vaniljevega sladkorja
150 g sladkorja v prahu
230 g masla
3 rumenjake
5 žlic kisle smetane
1 naribano limonino lupinico
Vse sestavine zgnetemo in pustimo počivati v hladilniku.
Vanilijeva krema:
500 ml mleka
2 vrečki vaniljevega pudinga
3 jedilne žlice sladkorja
1 kislo smetano
Vsebino iz dveh vrečk pudinga stresemo v lonček, dodamo malo mleka in sladkor. Dobro premešamo. Preostalo mleko segrejemo in vanj vkuhamo puding. Na koncu še v vroč puding vmešamo kislo smetano.
Jagodni nadev:
500 g jagod (lahko tudi zamrznjenih)
2 žlički ruma
2 vaniljeva sladkorja
4 žice navadnega sladkorja
sok ene limone
Jagode namočimo v mešanici ruma, vaniljevega in navadnega sladkorja. Pustimo 15 minut, odcedimo in jagode pokapamo z limoninim sokom.
V namaščen pekač položimo dve tretjini razvaljanega testa. Prepikamo z zobotrebcem. Na testo zlijemo vanilijevo kremo, nato še jagode. Preko jagod naredimo mrežo iz preostale tretjine testa. Pečemo na 180 stopinj okoli 40 minut.