Jagodna pita z vanilijevo podlago

Za testo potrebujemo:

500 g bele moke

1 zavitek pecilnega praška

2 zavitka vaniljevega sladkorja

150 g sladkorja v prahu

230 g masla

3 rumenjake

5 žlic kisle smetane

1 naribano limonino lupinico

Vse sestavine zgnetemo in pustimo počivati v hladilniku.

 

Vanilijeva krema:

500 ml mleka

2 vrečki vaniljevega pudinga

3 jedilne žlice sladkorja

1 kislo smetano

Vsebino iz dveh vrečk pudinga stresemo v lonček, dodamo malo mleka in sladkor. Dobro premešamo. Preostalo mleko segrejemo in vanj vkuhamo puding. Na koncu še v vroč puding vmešamo kislo smetano.

 

Jagodni nadev:

500 g jagod (lahko tudi zamrznjenih)

2 žlički ruma

2 vaniljeva sladkorja

4 žice navadnega sladkorja

sok ene limone

Jagode namočimo v mešanici ruma, vaniljevega in navadnega sladkorja. Pustimo 15 minut, odcedimo in jagode pokapamo z limoninim sokom.

V namaščen pekač položimo dve tretjini razvaljanega testa. Prepikamo z zobotrebcem. Na testo zlijemo vanilijevo kremo, nato še jagode. Preko jagod naredimo mrežo iz preostale tretjine testa. Pečemo na 180 stopinj okoli 40 minut.