Jabolčna pita na hitro

Sestavine:

· maslo in ostra moka za pekač

· 1 kg jabolk

· sok ene limone

· 2 jajci

· ščepec soli

· žlička vaniljevega ekstrakta

· 4 žlice rjavega ali kokosovega sladkorja

· 100 ml mleka

· 30 g stopljenega masla

· 80 g moke

· žlička pecilnega praška

· pest mandljevih lističev

· sladkor v prahu za posip

 

Priprava:

1. korak:

Jabolka olupimo in jim izrežemo peščišče. Narežemo jih na tanke rezine, ki jih stresemo v skledo in prelijemo z limoninim sokom. Nežno premešamo.

2. korak:

V skledo ubijemo jajca in jih zmešamo s sladkorjem, dodamo vaniljo in ščepec soli. Mešamo kar z ročno metlico. Primešamo mleko in stopljeno maslo, na koncu pa na zmes presejemo še moko, ki smo jo zmešali s pecilnim praškom. Premešamo, da dobimo gladko in enotno zmes brez grudic.

2. korak:

V skledo dodamo narezana jabolka in jih nežno zmešamo s pripravljeno zmesjo. Okrogel model za torte premera 20 do 22 cm namastimo z maslom in pomokamo (odvečno moko odstranimo). Vanj pretresemo pripravljeno zmes in po vrhu potrosimo mandljeve lističe. Pito pečemo v pečici, ogreti na 190 stopinj C, približno 40 minut. Pred serviranjem po vrhu potrosimo s sladkorjem v prahu.

Sočni jabolčni sladici, ki vedno navduši, se težko uprejo tudi tisti, ki niso sladkosnedni.

Oglas