Biskvit
200 g polnozrnate moke
100 g kokosovega sladkorja
500 g hokaido buče
2 jajci
2 žlici oljčnega olja
žlica ruma
1/2 pecilnega praška
ščepec soli
pol žličke muškatnega oreščka
pol žličke kardamoma v prahu
Preliv
200 g jedilne čokolade
80 g masla
Priprava
1. korak:
Bučo razpolovimo in odstranimo peške, lupljenje ni potrebno, saj je lupina užitna in se med peko lepo zmehča. Bučo narežemo na večje kose in na ponvi ali v pečici pečemo 20 minut. Buča se mora zmehčati, po robovih lahko potemni. Pečeno bučo spasiramo v pire s paličnim
mešalnikom.
2. korak:
Medtem ko se buča peče, v skledi zmešamo moko, pecilni prašek, ščepec soli, muškatni
orešček in kardamom. Jajci stepemo s sladkorjem, dodamo olje, bučni pire in malo ruma za
aromo. Mešanici jajc in buče vmešamo mešanico z moko, da dobimo homogeno zmes. Pekač obložimo s peki papirjem in zmes pečemo 50 minut na 180°C.
3. korak:
Medtem pripravimo čokoladni preliv, nad soparo stopimo koščke čokolade in masla ter
mešamo, dokler preliv ne postane tekoč. Še vroče pecivo prelijemo s čokoladnim prelivom.
Aromatično pecivo iz hokaido buče je sočno in slastno.