Hitro pripravljena sladica: Borovničevi muffini z jogurtom

Potrebujemo:

  • 1 skodelica (240 ml) navadnega jogurta
  • 1 veliko jajce
  • ¼ skodelice (60 ml) olja
  • 2 skodelici moke
  • ½ skodelice sladkorja
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 1 zavitek vanilin sladkorja
  • ¼ čajne žličke soli
  • 1 do 2 skodelici svežih ali zamrznjenih borovnic

 

Pečico predhodno ogrejemo na 180 do 200 °C in pripravimo pekač za muffine – vanj lahko pripravimo papirnate posodice ali pa ga namastimo z maslom. Nato v dveh ločenih posodah zmešamo mokre in suhe sestavine. V eni torej jogurt, jajce in olje, v drugi pa moko, sladkor, pecilni prašek, vanilin sladkor in sol. K borovnicam dodamo veliko žlico suhih sestavin in rahlo premešamo. K suhim sestavinam dodamo tekočo mešanico in na hitro premešamo z metlico. Pri tem moramo biti nežni, poleg tega testa ne smemo mešati predolgo, sicer bodo kolački zbiti. Na koncu narahlo vmešamo pomokane borovnice. Z dvema žlicama napolnimo modelčke za muffine. V prej ogreti pečici jih pečemo približno 20 minut, da lepo porjavijo. Če nismo prepričani, ali so pečeni, pa lahko napravimo test z zobotrebcem, ki mora priti iz testa čist. Dober tek!

Več o borovnicah si lahko preberete tukaj.