Gratinirana cvetača

 Sestavine za 4 osebe:  

  • 1 cvetača
  • voda
  • sol
  • 1–2 jajci
  • 1 kisla smetana
  • nekaj naribanega sira 
  1. korak:

Cvetačo najprej razrežemo na dokaj velike kose. Nato jo v slani vodi zavremo in kuhamo 5 minut, da postane nekoliko mehka.

  1. korak:

Nato jo odcedimo in damo v pomaščen pekač ali stekleno posodo. Prelijemo jo z zmesjo iz jajca in kisle smetane. Damo v pečico, ki smo jo predhodno segreli na 200 stopinj Celzija.

  1. korak:

Pečemo, da jajce zakrkne in da jed postane zlatorjave barve.

  1. korak:

Ko je pečeno, jed potresemo z nekaj naribanega sira in damo v pečico za toliko časa, da se sir stopi.

Postrežemo samostojno ali s sezonsko solato.