Filmska akcija policistov na Konjiškem, prijeli dva Madžara

Skoraj filmsko akcijo so prejšnji četrtek izpeljali policisti na Konjiškem. Začelo se je, ko so jih zvečer obvestili o vlomu v stanovanjsko hišo v Tepanju. Pridržali so dva Madžara, zdaj pa so na Policijski upravi Celje razkrili nekaj novih podrobnosti.
Storilca sta ob vlomu v hišo v Tepanju ukradla denar in pobegnila. V nadaljevanju so občani opazili vozilo madžarskih registrskih oznak in voznika, ki jim je bil sumljiv – zadržali sp ga do prihoda policistov. Ugotovili so, da gre za voznika, ki je čakal vlomilca.
Konjiškim policistom so se pri pregledu okolice pridružili še policisti bližnjih policijskih postaji in vodniki službenih psov. Pri pregledu terena so v Tepanju opazili dva kolesarja, ki sta vozila v smeri proti Draži vasi. Ko sta kolesarja opazila policiste, sta odvrgla kolesi in zbežala. V nadaljevanju sta v Draži vasi ukradla osebno vozilo, ki se jima je po nekaj metrih pokvarilo, zato sta zbežala proti Novi vasi in tam ukradla drugo vozilo. Ko sta med begom opazila policijsko vozilo, sta ugasnila luči in zaradi slabe vidnost – teme in goste megle, zapeljala z vozišča. Vozilo sta pustila v jarku in peš zbežala. Eden od njiju je v Tepanju ukradel osebno vozilo in pobegnil, drugega so izsledili, ko je peš hodil po avtocesti.
Dvema osumljenima – vozniku, ki je v vozilu čakal vlomilca, in storilca, ki so ga prijeli na avtocesti, so pridržali in ju privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je obema odredil pripor. Osumljena sta najmanj treh vlomov v stanovanjske hiše, eden od njiju je osumljen še tatvine kolesa in tatvine dveh osebnih vozil. V zaseženem vozilu so našli še predmete, ukradene v dveh vlomih na območju Policijske postaje Celje. O sostorilcu, ki je pobegnil, še zbiramo obvestila.
Oba osumljena sta torej državljana Madžarske, stara 33 in 37 let. Na območju Slovenije še nista bila obravnavana za kazniva dejanja, sta pa stara znanca policije na Madžarskem.

 

Oglas