Dejan Krajnc: »December je meni najlepši del leta«

Dejan Krajnc, Dejan Dogaja in Poskočni Dejan. Vse to je kmalu 28-letnik, ki si rad postavlja visoke cilje. Želi si denimo nastopiti na Evroviziji.

Leto je spet okrog in že smo v decembru. Imate radi ta del leta?

Četudi imam res rad poletje, je december meni najlepši del leta. December ima svojo moč, k temu pa zagotovo pripomorejo lučke ter ulična okrasitev, dobra hrana in pijača, ki ju ponavadi v tem delu leta res ne manjka, pa dobri možje, božični večer, novo leto, tudi moj rojstni dan je v tem delu leta. Če izvzamemo epidemijo je v tem času tudi posebno veliko nastopov … December zmeraj hitro mine, ker je vedno tako lepo.

Pripravljate ta december kaj posebnega?
17. decembra, na moj rojstni dan, bom izdal novo pesem. To bo prav poseben narodnozabavni komad, v njem bosta pela tudi moja starša. Ta skladba je sicer starejša, nosi naslov Sem ti danes že povedal, da te rad imam in jo je pred leti pel moj oče skupaj s svojim ansamblom Vigred. Za očetov 60. rojstni dan sva mu z mamo pripravila presenečenje, želel si je namreč, da bi jaz to skladbo enkrat priredil. Refren ostaja isti, kitice pa smo malo spremenili, zimsko obarvali.

Pred letom dni ste se odločili za samostojno pot. Kaj je ta odločitev prinesla s seboj?

Veliko se je spremenilo. S Poskočnimi muzikanti smo igrali skupaj 8 let in smo bili kot družina. Potem pa so nas naše poti, razmišljanja in pogledi, vse, kar nas je prej povezovalo, ločile. Fantje so imeli druge prioritete kot jaz, nekateri so se odločili za družine in korake v tej smeri, jaz pa sem si ravno tedaj želel še več žura in še bolj divje dogajanje. Niti malo mi ni žal, da sem se podal na svojo pot. Kot Poskočni Dejan še vedno ustvarjam glasbo za najmlajše, sicer pa je zdaj moj paradni konj Dejan Dogaja s svojim Dogaja bendom. Tega imena se je spomnil Jan Plestenjak, rekel mi je, da moram biti Dejan Dogaja, ker se mi zmeraj nekaj dogaja, prisoten sem na radiu, televiziji, po vseh koncih Slovenije …

Pravite, da raje nastopate v družbi?

Nikoli si nisem predstavljal stati na odru sam, zato sem v to zgodbo vključil še svoj bend. Druži nas to, da imamo vsi radi dobro glasbo, dobro energijo in dobre žurke. Naša ideja je ustvariti ultimativni parti bend, ki skrbi za dobro zabavo. Moj glavni del nastopov sicer ne bo več narodnozabavna glasba, bo pa zagotovo prisotna na vsakem mojem koncertu in žurki. Tudi izdajal bom svojo avtorsko narodnozabavno glasbo, ne pa v takšni meri, kot nameravam izdajati zabavno-žurersko glasbo. Če je zdaj decembra na vrsti narodnozabavna glasba, lahko povem, da bom februarja izdal zabavni, žurerski hit Manekenka.

Imate kakšne posebej drzne sanje?

Enkrat bi rad kot predstavnik Slovenije stal na evrovizijskem odru.

Več o načrtih mladega glasbenika pa v aktualni decembrski izdaji Bistriških novic. (A. Sobočan)

 

Oglas