Danijela Burjan iz Zreč je nova Miss Earth Slovenije 2018

Danijela Burjan iz Zreč je nova Miss Earth Slovenije 2018. V Festivalni dvorani v Ljubljani je sinoči potekal finalni izbor, v katerem se je predstavilo devet finalistk. Tekmovalke so se žiriji in občinstvu predstavile v treh izhodih. Manjkal ni niti izhod v kopalkah, za konec pa so se sprehodile v večernih toaletah. Izmed devetih finalistk so na koncu izbrali šest super finalistk. Razglasili so tri spremljevalke Miss Earth – Air (mis zraka), Miss Earth – Water (mis vode) in Miss Earth – Fire (mis ognja), zmagovalka, ki je prejela naziv Miss Earth Slovenije 2018 pa je postala Zrečanka Danijela Burjan. Slovenijo bo zastopala na svetovnem izboru na Filipinih.

22 – letna študentka je letos uspešno zaključila 4. letnik veterine in se vpisala v naslednji letnik. Poleg študija je njena velika strast petje, pra tako pa ji niso tuji lepotni izbori. Že lani je namreč bila Smaragdna kraljica 2017 in finalistka izbora Miss Universe Slovenije 2017.

Kot je Danijela, dan pred izborom, za Radio Rogla povedala, je bil sinočnji večer vrhunec celotnega dogajanja izbora, ki pa je bil letos sestavljen iz več izzivov, tako, da so organizatorji finalistke zares dobro spoznali. Dejala je: “Nocoj bom na izboru popolnoma sproščena in brez pričakovanj, ker se tako stvari še najbolje iztečejo.” Sproščena in brez pričakovanj je simpatična Zrečanka pometla z vso konkurenco in osvojila presižen naziv.

Več o lepotnem izboru Miss Earth

Miss Earth (mis Zemlje) je mednarodno licenčno tekmovanje, ki sodi med tri največja in najbolj odmevna lepotna tekmovanja (poleg Miss World in Miss Universe). Kljub temu, da gre za najmlajše svetovno lepotno tekmovanje (prvič so ga organizirali leta 2001), ga odlikuje vrhunska organizacija in največja konkurenca med tekmovalkami po oceni mednarodnih strokovnjakov. Tekmovanje poteka v vsaki državi po predpisanem pravilniku, ki ga predpiše nosilec licence za posamezno državo, ob upoštevanju mednarodnega pravilnika. Zmagovalka posamezne države zastopa svojo državo na svetovnem izboru, kjer se zbere okoli 100 lepotic z vsega sveta. Priprave na veliki finale potekajo mesec dni, kjer finalistke potujejo po državi, ki gosti svetovni finale. Organizator podeli več prestižnih nazivov že pred finalnim dogodkom, na samem finalu pa mednarodna žirija izbere zmagovalko in njene spremljevalke.
Prioritete mednarodnega ekološkega projekta, so namenjene predvsem opozarjanju na zaščito narave, ekološke vrednote, varstvo okolja, zdravo življenje, nove okolju prijazne energije, ekološko prehrano, pereče aktualne probleme, povezane z našim planetom, družbeno problematične teme. Poleg omenjenih prioritet je celotni projekt namenjen tudi predstavitvi nacionalnih turističnih destinacij in poslovnih partnerjev, ki sprejemajo takšen koncept projekta. Sestavni del zajema tudi dobrodelnost in promocijo mladih talentov iz različnih dejavnosti.

Več in podrobneje v NOVICAH.