Sestavine
Za testo:
– 150 g moke (tip 400)
– 50 g mleka
– 1 jajce
– 50 g masla
– 14 g sladkorja
– 4 g soli
– 70 g aktivnih puhastih droži
Sestavine za nadev:
– 55 g sladkorja
– 35 g masla
– 50 g mlečne čokolade – Milka
– 12 g kakava
– jajce za premaz
– pekač, mere 25 x 11 cm
Priprava
Zmešamo mleko, jajce, sladkor in droži, katere lahko zamenjamo tudi z navadnim kvasom in nato dodamo moko ter dobro premešamo. Po petnajstih minutah vmešamo še maslo in sol. Testo z drožmi vzhaja v dveh fazah. V prvi fazi testo vzhaja na sobni temperaturi tri do šest ur, v tem času se testo podvoji. Testo nato razvaljamo v približno pol centimetra visok pravokotnik ter ga premažemo s prej pripravljenim nadevom.
Nadev pripravimo, tako da najprej raztopimo maslo, nato pa v raztopljenem maslu raztopimo čokolado, dodamo sladkor, kakav ter dobro premešamo. Namazano testo tesno povijemo in damo za nekaj minut na hladno. Po ohladitvi testo z nožem razdelimo na dva ali tri dele in ga prepletemo. Pekač dobro namažemo z maslom ali obložimo s peki papirjem ter vanj položimo babko.
V drugi fazi vzhajanja testo pokrijemo in damo čez noč v hladilnik. Naslednji dan pečico segrejemo na 180 °C. Pol ure pečemo pokrito in deset minut odkrito, da lepo porjavi. Ohlajeno razrežemo na tanke kose.