Celjska občina končuje gradnjo mreže kolesarskih povezav

kolesarske povezave CeljeKonec še ta mesec. Še v tem mesecu načrtujejo končanje projekta Mreža kolesarskih povezav v Celju.

Celjska občina bo predvidoma konec tega meseca zaključila evropski projekt Mreža kolesarskih povezav v Celju. V sklopu projekta ureja varnejše kolesarske povezave z namenom promocije kolesarjenja kot oblike trajnostne mobilnosti.

Pred dnevi je občina asfaltirala Levstikovo ulico, v prihodnjih dneh pa bo narisala še talne označbe za kolesarje v Stanetovi ulici. Pomožni kolesarski pas bo urejen tudi na obeh straneh Kocbekove ulice, so sporočili s celjske občine.

Štirje novi števci

V sklopu kolesarskih ureditev je predvidena tudi postavitev štirih novih števcev kolesarjev, ki bodo nameščeni na obeh straneh Mariborske ceste, na parkirišču P&R ob Ulici XIV. divizije, ob kolesarski stezi proti Laškemu in v Čopovi ulici.

Ob koncu omenjenega projekta bo v celjski občini na voljo več kot 40 novourejenih odsekov kolesarskih povezav v skupni dolžini več kot 30 kilometrov, je poročala STA. Več o tem pa v aktualni številki časopisa Celjan, ki vas od danes že čaka na prodajnih mestih.