CELJE Začela se je glavna obravnava v zadevi Žaljivi tvit 2 zoper Janeza Janšo

S predstavitvijo obtožbe, zagovorom in zaslišanjem oškodovanca se je na celjskem sodišču dopoldne začela glavna obravnava v zadevi Žaljivi tvit 2.

Nekdanjega premiera Janeza Janšo z zasebno tožbo zaradi žaljive obdolžitve preganja nekdanji direktor STA Bojan Veselinovič.

Janša je predlanskega maja na tvitu zapisal, da je Veselinović sodeloval pri umoru odgovornega urednika STA Boruta Meška, ki je leta 2009 umrl za rakom, pri čemer se poraja vprašanje, zakaj je zapis objavil več kot desetletje po smrti Meška.

Zagovor Janše in zaslišanje Veselinovića se je sprevrglo v razčiščevanje razmer in položaja na STA v času ustavitve financiranja, takrat je obtoženi tudi objavil tvit. Janša je povedal, da s tem, ko je Veselinović odpustil Meška, ko je ta bil na bolniški, gotovo ni pripomogel k izboljšanju njegovega zdravja.

Tožnik odgovarja, da se je takratni predsednik vlade spravil nanj potem, ko mu je zmanjkalo vseh kvaziargumentov v obdobju največjega pritiska na osrednjo poročevalsko agencijo.

Sodišča bo maja zaslišalo Uroša Urbanijo, sedanjega direktorja TV Slovenija, ki je bil v spornem času direktor UKOM-a, še prej pa namestnik pokojnega Meška.

Več preberite v Celjanu.