CELJE Za smrt v Bolski se nihče ne čuti krivega

Celjska kazenska sodnica Gordana Malović je danes opravila prvi del predobravnavnega naroka za obtožence, ki naj bi bili odgovorni za smrt inštruktorja AMZS, 30-letnega Mihe Baloha in mladoletne demonstratorke Lara Safran.

Dopoldne sta se o krivdi izrekla takratni direktor podjetja Energetika Projekt Marko Krajnc (na sliki desno) in predstavnik družbe Janko Drča (na sliki levo), oba za nedolžna. Tretjeobtoženi preglednik Štefan Kuserbanj se bo izjasnil v sredo. Vsi so obtoženi povzročitve splošne nevarnosti.

Baloh in Safranova sta septembra 2014 umrla v močnem jutranjem neurju, ko je narasli potok spodnesel most, ki pelje do Centra varne vožnje. V slabi vidljivosti Baloh ni opazil, da ga pravzaprav ni več. Vozilo je padlo v vodo, trupli ponesrečenih so kasneje našli med vejevjem.

Tožilec Gorazd Kacijančič je pojasnil, da gre za izjemno zahteven in kompliciran postopek, šele preiskava je izkristalizirala, kdo bi naj bi odgovoren in takšne zadeve potrebujejo svoj čas. Obtoženi Krajnc je dejal, da zelo obžaluje, kar se je zgodilo, vse ostalo pa bo pokazalo sojenje.