CELJE Vladko Korže podal obsežen zagovor

Sodišče v Celju je z branjem obtožnice in zagovorom Vladka Koržeta (na sliki z zagovornikom Edvardom Ermencem) dopoldne začelo sojenje za poskus uboja v Brdcah pri Frankolovem lanskega avgusta.

Obtoženemu se očita, da je soseda Martina Pušnika s preklopnim nožem napadel na njegovem dvorišču, temu pa je uspelo ubežati.

Korže je v obsežnem zagovoru, kjer je omenjal tudi svoje zasluge v osamosvojitveni vojni, službovanje v policiji ter aktivnosti v pevskem zboru in balonarskem društvu, navajal, da dejanje obžaluje, vendar da je nameraval soseda zgolj prestrašiti in ga pripraviti k resnemu pogovoru.

Z oškodovancem sta namreč imela večletni zemljiški spor, obtoženega pa je ujezilo, da mu je sosed v dveh tednih kar petkrat podrl električnega pastirja.

Koržetu so nedavno odpravili pripor in ga nadomestili s hišnim priporom v Lahovni pri Laškem, kamor se je zdaj nastanil.

Obravnava se nadaljuje z zaslišanjem oškodovanca in dveh prič, naslednji narok pa je sodnica Leonida Jager razpisala že za 24. julij.