CELJE S.KONJICE Strašek tokrat oproščen poslovne goljufije

Na celjskem okrožnem sodišču so popoldne izrekli oprostilno sodbo za Konjičana Andreja Straška, nekdanjega direktorja Mesarstva Strašek iz Dobrneža, ki se je zagovarjal še za drugo poslovno goljufijo (za posle z avstrijskim dobaviteljem mesa je dobil pogojno zaporno kazen).

Glavni razlog je pomanjkanje dokazov, sodišče pa je tudi presodilo, da je hrvaški dobavitelj hladilne opreme gotovo imel večji interes poslovanja po domače, torej z gotovino in brez računov.

Lastnik oškodovane družbe iz hrvaških Križevcev Zoran Podolski in njegov zagrebški posrednik Spomenko Duvnjak sta še imela možnost sodišču pojasniti svoje videnje, a ju znova ni bilo, zato je sodnica Barbara Žumer Kunc zaključila sojenje.

Oškodovance je napotila na pravdo, saj jim je Strašek ostal dolžan štiri od 13 tisočakov za hladilno komoro, ki jih vse od dobave v letu 2017 ni poravnal, saj mu niso hoteli izdati računa na celotni znesek.

Ker poslovanje med državama v gotovini ni možno, Podolski ni vedel, kam in kako naj knjiži 9000 evrov gotovinskega avansa, ki mu ga je Strašek poslal preko Duvnjaka. Za izdajo računa bi denar moral vrniti, česar pa ni bil pripravljen storiti.

Sodba še ni pravnomočna, tožilka Irena Igerc in pravni pooblaščenec oškodovancev Aleš Novak sta si vzela čas za razmislek o morebitni pritožbi, a je pričakovati, da jo bosta vložila.

Več preberite v Novicah.

Oglas