CELJE S. KONJICE Brez obtoženega Andreja Straška zaslišali Zdravka Podolskega

Celjsko sodišče je v nenavzočnosti obtoženega Andreja Straška, ki je z dopoldanskega naroka izostal zaradi smrti v družini, nadaljevalo sojenje za očitano mu poslovno goljufijo.

Tokrat nekdanjega konjiškega podjetnika in direktorja propadlega Mesarstva Strašek obtožujejo, da je preslepil hrvaško podjetje Krolid iz Križevcev, ker leta 2017 ni poravnal 4000 evrov preostanka kupnine za komoro.

Zaradi nastalih okoliščin je sodnica Barbara Žumer Kunc zaslišanje lastnika oškodovane družbe Zdravka Podolskega opravila izven glavne obravnave.

Po pričakovanju je Podolski govoril povsem drugače od Straška. Tako naj bi plačilo devetih tisočakov gotovinskega avansa predlagal obtoženi, saj da je potreboval predračun za najem kredita, vnaprej naj bi povedal, da tega zneska ne bo v poslovnih knjigah.

Strašek naj bi nato plačilo preostanka začel pogojevati z izstavitvijo računa na celotno vrednost nabave, torej na 13.000 evrov, Podolski pa pravi, da tega še ni slišal, da je pa je sam večkrat pozival obtoženca k poplačilu, a se mu ni oglašal.

Sodišče bo naslednji narok opravilo 19. decembra.

Več preberite v Novicah.

Oglas