CELJE Oprostilna sodba v zadevi Bolska

Po pričakovanju je celjsko okrožno sodišče zaradi pomanjkanja dokazov včeraj izreklo oprostilno sodbo Marku Krajncu, Štefanu Kuserbanju in družbi Energetika projekt.

Kdo naj bi bil odgovoren za smrt mladih AMZS-jevcev, 30-letnega inštruktorja varne vožnje Mihe Baloha in njegove sestrične, 17-letne promotorke Lare Safran, ter kaj se je dogajalo tistega septembrskega jutra leta 2014, verjetno nikoli ne bo mogoče ugotoviti.

Tožilstvu, ki je za obtožene zahtevalo pogojne kazni, po ugotovitvah sodnice Gordane Malović ni uspelo dokazati, da sta pokojna v močnem neurju res zapeljala v Bolsko tam, kjer je voda odnesla most. Za nameček preiskovalci niso uspeli ugotoviti ali je bila cesta v času nesreče samo poplavljena, je začasni most padel že prej oziroma se je uklonil pod težo kombija. Vozilo ni imelo navigacije, tudi če bi jo, je bilo predolgo v vodi, da bi podatki še bili uporabni.

Svojce pokojnih in Zavarovalnico Triglav so s premoženjskimi zahtevki napotili na pravdo. Sodba še ni pravnomočna, bržčas gre pričakovati pritožbo tožilstva.