CELJE Odredba o zasegu Kamenikovih copat neveljavna?

Celjsko okrožno državno tožilstvo se bo pritožilo na odločitev sodnika Marka Brišnika, ki je iz kazenskega spisa Kristijana Kamenika izločil odredbo o hišni preiskavi iz leta 1997. Takrat so med drugim zasegli tudi copate in Konjičana povezali z zločinom v Tekačevem.

Sporna odredba se je nanašala preprodajo orožja, ne pa na štirikratni umor na domačiji Poharčevih. Na istovetnost odtisov obuval in Kamenikovih copat je med hišno preiskavo po naključju posumil kriminalistični tehnik. Če bo kronski dokaz izločen, bo Kamenik, ki v Milanu prestaja osemletno zaporno kazen, po vsej verjetnosti kmalu oproščen obtožb.

Zločin v Tekačevem velja za enega najhujših pri nas. 4. marca 1997 so na domačiji Poharčevih pod streli iz pištole umrli gospodar Štefan, njegova žena Frančiška ter podnajemnici Viktorija in Helena Krošlin. Storilcev naj bi bilo več. Konjičana so na prvem sojenju obsodili na 20 let ječe, v ponovljenem sojenju je bil oproščen, a so tudi to sodbo razveljavili, nato se je zaradi pečanja z mamili znašel v srbskem, hrvaškem in predlani še v italijanskem zaporu.

P.Š.

Oglas