CELJE Nekdanja obtoženčeva partnerka s prstom kaže na novega radijskega direktorja

V Celju so z zaslišanjem prič danes nadaljevali sojenje nekdanjemu direktorju Štajerskega vala Damjanu Gobcu (na sliki z zagovornico Majo Šerc), ki se brani pred očitki o zlorabi položaja, zaradi česar naj bi se radijska postaja znašla v finančnih škripcih.

Nekdanja urednica radia Petra Debelak, ki je bila v tistem času tudi obtoženčeva partnerka, je odgovornost za slab gmotni položaj prevalila na sedanjega direktorja Romana Moškotevca. Po njenem naj bi si vnaprej pripravil načrt, kako bo prevzel šentjursko radijsko postajo, čeravno sta z obtoženim imela dogovor, da ohranjata enaka poslovna deleža. »Njuno sodelovanje ni bilo zgledno. Zdaj je Moškotevc lastnik vsega in hoče Gobca kaznovati.«

Kot je še dejala, ni logično, da bi Gobec z ustanovitvijo agencije Citiplakat nameraval izčrpavati Štajerski val, saj da je agencija delovala v obojestransko korist.

Gobcu obtožnica med drugim očita, da je sredstva Štajerskega vala porabil za obnovo hiše in golf igrišče Jelšingrad, kakor tudi nepravilnosti glede uporabe službene kartice in avtomobila..

Oglas