CELJE Na sojenju Kameniku zasliševali prve priče

Celjsko sodišče nadaljuje sojenje Kristijanu Kameniku v zadevi Tekačevo. 50-letni Oplotničan je še vedno edini obtoženec za štirikratni umor – tožilstvo je že decembra podalo zahtevo za sodno preiskavo zoper drugega osumljenca, a je na sodišču še niso obravnavali.

Kazenski senat je danes zaslišal tri sorodnike umorjenega gospodarja domačije Štefana Poharca. Novih okoliščin s tolikšne časovne odmaknjenosti niso mogli navesti, so pa potrdili ugotovitve preiskovalcev, da se je Pohar naokoli rad hvalil s premoženjem, kar je bržčas prišlo na ušesa nepravim osebam.

Dve priči, ki bi morali nastopiti danes, sta že pokojni, tretja pa boleha za demenco, zato bo sodišče v nadaljevanju zgolj prebralo njihove izjave.

V popoldanskem delu je pred veliki kazenski senat stopil tudi Franc Škrabl, nekdaj najboljši prijatelj pokojnega Štefana, s katerim pa sta bila v zadnjem obdobju pred zločinom sprta. Škrabl je poudaril, da je obtoženega Kamenika sicer ne pozna, a če bi policija strokovno opravila svoje delo, bi po njegovem zločin lahko razrešili že takrat. Potrdil je, da je gospodar domačije dejansko razpolagal z večjo vsoto denarja, ki pa ga ni hranil le doma, temveč tudi na banki v Avstriji.

Kazenski spis, čeravno zelo stanjšan zaradi izločitve ključnega dokaza in z njim povezanimi vsebinami, še vedno obsega dvajset fasciklov.