CELJE Mitjo Pavlina iščejo, obtožnica še ni pravnomočna

Čeprav je bila obtožnica zoper nekdanjega člana uprave celjske družbe Kovintrade Mitjo Pavlina vložena že lanskega aprila, mu je sodišče doslej še ni uspelo vročiti niti preko njegovega odvetnika, zato ta še ni pravnomočna.

Pavlin naj bi celjsko podjetje oškodoval za 3,8 milijona evrov, nato pa izginil in se verjetno nahaja v tujini, pogojev za izdajo mednarodne tiralice pa še ni. Po poročanju spletnega portala RTV naj bi opravili poizvedbe na več naslovih v Sloveniji, kjer bi lahko bival, razlog za skrivanje pa bi lahko bilo tudi v začasnem sodnem zavarovanju njegovega poldrugi milijon evrov vrednega imetja, ki lahko traja največ tri leta in poteče aprila 2025.

Obtožen je zlorabe položaja, primer pa sega v čas, ko je bil Pavlin v Kovintradeu zadolžen za ruski, beloruski in ukrajinski trg, s fiktivnimi posli pa je denar kanaliziral tudi na svoje bančne račune v tujini, kar so pozneje ugotovili z revizijo. V preiskavi je sodeloval tudi NPU, njene rezultate so celjski kriminalisti razodeli lanskega maja.

Oglas