CELJE: V drugi krog Šrot in Kovač

V Celju se bosta v drugem krogu lokalnih volitev pomerila aktualni župan Bojan Šrot (Celjska županova lista) in Matija Kovač (Gregor Deleja in skupina volilcev). Šrot je zbral dobrih 46 odstotka glasov, Kovač pa 33 odstotkov. Uroš Lesjak (Gibanje Svoboda) je zbral 9 odstotkov glasov, Sandi Sendelbah (Lista za Celje) 6 odstotkov in Primož Brvar (SD) 4 odstotke.
Volilna udeležba v Celju je bila 41 odstotna.

V mestnem svetu največjo prevlado ohranja Celjska županova lista in sicer 9, Gibanje Svoboda ima 7 mandatov, SDS 5, SD 3 mandate, Celjska neodvisna lista, Levica in Vesna, SLS po 2 mandata. Po enega pa Lista za Celje in Stranka za delovna mesta.

 


21:35: Po skoraj vseh preštetih glasovih v Celju, je jasno, da bo knežje mesto imelo dva kroga. V drugem krogu se bosta pomerila aktualni župan Bojan Šrot in Matija Kovač. Šrot je zbral dobrih 46 odstotka glasov, Kovač pa 33 odstotkov. Uroš Lesjak (Gibanje Svoboda) je zbral 9 odstotkov glasov, Sandi Sendelbah (Lista za Celje) 6 odstotkov in Primož Brvar (SD) 4 odstotke.
Volilna udeležba v Celju je bila 37 odstotna, kar je slabše od slovenskega povprečja (39%).

21:02: Po več kot 90 odstotkih preštetih glasov, v Celju kaže na drugi krog.

20:40: Po nekaj več kot 80 odstotkov preštetih glasov v Celju kaže na drugi krog. V njem bi se pomerila aktualni župan Bojan Šrot (Celjska županova lista) in Matija Kovač (Gregor Deleja in skupina volilcev). Šrot je zbral dobrih 46% glasov, Matija Kovač pa dobrih 33%.

19:58: Nad slabo volilno udeležbo se je odzval tudi aktualni župan Bojan Šrot, ki je povedal, da je slaba udeležba po njegovem rezultat tolikih obiskov volitev.
Šrot je župan z najdaljšim stažem med mestnimi občinami v Sloveniji.

17:00: Do 16. ure je v Celju na volišča odšlo malo manj kot 27 odstotka občanov. Volilno pravico ima sicer nekaj več kot 39. tisoč občanov.

Oglas