CELJE Krklec obžaloval umor sodnih izvršiteljev in se opravičil svojcem

Z branjem obtožnice in zagovorom obtoženega 66-letnega Branka Krkleca je celjsko sodišče dopoldne začelo glavni del sojenja za februarski dvojni umor v Škofiji pri Šmarju.

Krklec je s pištolo češke znamke Zbrojevka ustrelil pomočnika sodnega izvršitelja Konjičana Aleksandra Klementa in Natašo Zadravec Klement.

Začetek sojenja je potrdil, da je izvršitelj, ki je nameraval odpeljati citroena obtoženčeve žene, ki bi naslednjega dne moralo na dražbo, uporabil solzivec, kar je pri Krklecu očitno sprožilo burno reakcijo. Napotil se je v hišo po orožje, prvi strel je spustil v zrak, druga dva pa v oba oškodovanca.

Svojcem pokojnih se je danes opravičil in jim izrekel sožalje, sodišče pa je zaslišalo moža ustreljene izvršiteljice Marjana Zadravca Klementa in obtoženčevo ženo Jožico Krklec.

Prvi je s pokojnima prišel v Škofije, a je v vozilu počakal na dovozni cesti. Ko je slišal pokanje in krik žene, je odšel do hiše, vendar ustreljenima ni mogel več pomagati.

Krklečeva je videla, kako se je izvršitelj prerival z možem in ju je hotela spraviti narazen. Da ima Branko pištolo, ni vedela. Potrdila je moževe navedbe iz zagovora, da se izvršitelja nista predstavila, niti pozvonila pri vratih, temveč sta ju morala povprašati, kdo sta in zakaj gre, saj sta si samo ogledovala vozilo.

Sojenje se čez dva tedna nadaljuje.

Oglas