CELJE KONJICE ŠMARJE Krklec moril pijan, a se je še lahko nadzoroval

Z zaslišanjem izvedencev klinične psihologije in psihiatrije se je v Celju nadaljevalo sojenje za lanski dvakratni umor v Škofiji pri Šmarju, kjer sta pod streli iz pištole omahnila pomočnika sodnega izvršitelja Konjičan Aleksander Klement in Nataša Zadravec Klement.

Obtoženi Branko Krklec je po pištoli segel potem, ko se je sprl s pokojnim Klementom, ki je imel nalogo zaseči ženino osebno vozilo.

Izvedenca sta storilca, ki ga bržčas čaka 30 let zapora, še dodatno obremenila. Klinični psiholog dr. Tristan Rigler je v obtožencu prepoznal narcisoidno osebnost s pomanjkanjem empatije, v stresnih situacijah se lahko odzove impulzivno in agresivno. Po njegovem se je v kritičnem trenutku še lahko imel v oblasti, čemur je pritrdil tudi psihiater dr. Dušan Lunder. Meni, da je zaradi alkohola sicer bil v coni omejenosti, a ne v tolikšni, da bi ne vedel, kaj počne.

Sodišče bo marca predse poklicalo še zdravnika, ki je prvi pregledal Krkleca, ter sodno medicinsko izvedenko, ki se bo opredelila o vplivu razpršilca, s katerim je pokojni izvršitelj po krajšem prerivanju pošprical obtoženca.

Oglas