CELJE KONJICE ŠMARJE Krklec je med streljanjem na izvršitelja vedel, kaj počne

V nadaljevanju sojenja 67-letnemu Branku Krklecu, ki je lanskega februarja na svojem domu v Škofiji pri Šmarju ustrelil sodna izvršitelja, je sodišče dopoldne zaslišalo še drugega psihiatričnega izvedenca.

Dr. Peter Pregelj je pojasnil, da so bile obtoženčeve sposobnosti razumevanja zmanjšane, a ne bistveno, enako velja tudi za sposobnosti obvladovanja. Njegov predhodnik dr. Dušan Lunder je navedel, da se Krklec ni imel v oblasti, zato bo sodišče v nadaljevanju oba izvedenca soočilo.

Po uradni dolžnosti bodo pri zbornici izvršiteljev pridobili podatke v zvezi s tremi pritožbami na delo pokojnega konjiškega pomočnika izvršitelja Aleksandra Klementa, ne bodo pa zasliševali strank v teh postopkih.

Krklečev zagovornik Marko Meznarič je med drugim postregel s podatkom, da je Marjan Zadravec, vdovec ustreljene Nataše Zadravec Klement, vložil odškodninsko tožbo zoper pisarno Milana Klementa, Natašinega brata in Aleksandrovega očeta. Podrobnosti tožbe niso znane, bojda naj bi se sklicevala na nepravilno ravnanje.

Tožilstvo ocenjuje, da vložitev tožbe nima vpliva na kazenski postopek.

Sojenje se nadaljuje 12. junija in naj bi se končalo še pred sodnimi počitnicami.

Oglas