CELJE Klokočovnik toži državo

Vodili slovenski kirurg dr. Tomislav Klokočovnik se je po navedbah nekaterih medijev odločil vložiti tožbo zoper zdravstveno ministrstvo, ki mu je za srčne operacije v Splošni bolnišnici Celje decembra lani izdalo napačen sklep, po katerem bi lahko izvajal zgolj zunaj bolnišnično dejavnost.

Priznani kirurg bi po načrtih, ki jih je v celjski bolnišnici predstavil junija (na sliki ob predstavitvi), do konca leta opravil 140 posegov. Nazadnje je preko svojega zasebnega podjetja Kardio Klokočovnik v Celju operiral sredi julija, 25.julija pa je na ministrstvo podal novo vlogo.

Zdravstvena zavarovalnica mu še ni poplačala 28 posegov, saj da za to nima ustrezne pravne podlage.

Čeprav se je ob ugotovljeni administrativni napaki takoj pritožil, odgovora še ni prejel. Bržčas tudi zato, ker je vmes prišlo do zamenjave zdravstvenega ministra.

V Celju so pred kratkim izrazili upanje, da se bo nova ministrica prednostno lotila zapleta, kajti čakalne vrste se podaljšujejo, bolniki pa umirajo, čakajoč na poseg. A ker molk traja že več kot dva meseca, kardiokirurg verjetno ni imel druge možnosti, kot vložitev tožbe.