CELJE Janša dočakal Pivka, Urbanije še ne

Celjsko sodišče je v nadaljevanju sojenja Janezu Janši v zadevi Žaljivi tvit 2 dopoldne uspelo zaslišati Alena Pivka, nekdanjega pomočnika pokojnega urednika STA Boruta Meška, znova pa je izostal direktor TV Slovenija Uroš Urbanija, tokrat zavoljo obveznosti v Bruslju.

Janšo je na zatožno klop zaradi žaljive obdolžitve posadil tedanji direktor STA Bojan Veselinovič (na sliki), ki mu je prvak opozicije pripisal soodgovornost za Meškovo smrt.

Pivk je dejal, da nihče na STA ob Meškovem odhodu na bolniško ni vedel za njegovo hudo bolezen. Umrl je leta 2010, Janša pa je tvitnil dobro desetletje kasneje, v obdobju, ko je vlada ustavila financiranje STA, po Janševem zato, ker je agencija storitve zaračunavala dvakratno – davkoplačevalcem in medijem.

Kot pravi, bi Meška lahko premestili na delovno mesto novinarja, ne pa ga šikanirali in mu vročili izredne odpovedi, kar da je pripomoglo k njegovi prezgodnji smrti.

Veselinovič bo kot odgovor na obtoženčeve navedbe sodišču dostavil obsežno dokumentacijo dopisov zadnje Janševe vlade na STA, kjer pokojni Meško in domnevni mobing nikjer nista omenjena.

Sojenje se nadaljuje 16. junija.