CELJE FRANKOLOVO Vladko Korže krivde za poskus uboja ne priznava

64-letni Frankolovčan Vladko Korže je na celjskem sodišču popoldne gladko zavrnil možnost priznanja krivde za poskus uboja konec lanskega avgusta, ko naj bi s preklopnim nožem skušal s hrbta zabosti 52-letnega soseda Martina Pušnika.

Temu je uspelo pobegniti, potem ko je opazil namero obtoženca, s katerim naj bi si več let bila v laseh zaradi razmejitve parcel, tistega dne pa sta se sprla. Del dogajanja je posnela nadzorna kamera na Pušnikovem zemljišču, vendar bo sodišče še tehtalo verodostojnost tega dokaza, saj kamera pokriva tudi del javne površine, kar ni dovoljeno, obvestilo o videonadzoru pa naj bi lastnik namestil šele po dogodku.

Korže je v priporu že sedem mesecev, kar se obrambi, ki je za glavni narok predlagala kar 13 prič, zdi odločno preveč.

Zagovornik Marjan Feguš ima pomisleke tudi na postopke policistov, ki naj bi obtoženca izpraševali tudi potem, ko jim je dejal, da se bo branil z molkom, del odgovornosti pa skuša naprtiti tudi nasprotni strani.

Ker mu ob aretaciji naj ne bi prebrali pravnega poduka, bo sodnica Leonida Jager v petek zaslišala oba policista, ki sta vodila postopek. Koržetu grozi od pet do 15 let zapora.

Oglas