CELJE Bolnišnica o izgubi in napotnicah

V celjski bolnišnici so se odzvali na včerajšnje navedbe zdravstvenega ministrstva o negativnem poslovanju osrednje celjske zdravstvene ustanove. Ta je konec septembra zabeležila 7,5 milijonov evrov izgube, za šest milijonov evrov neporavnanih obveznosti, na kontu so imeli še slaba dva milijona evrov premostitvenega kredita.

Zdaj že odstavljena poslovni direktor Aleksander Svetelšek (na sliki) in strokovni direktor Franc Vindišar sta mandata nastopila v maju in takoj po nastopu pripravila načrt konsolidacije poslovanja, pojasnjujejo v bolnišnici, in prvi rezultati se že kažejo. Avgusta in septembra so po dolgem času poslovali pod načrtovanimi stroški, izgube pa pripisujejo nižji realizaciji programa in dražjim energentom.

Glede izbrisanih napotnic- teh naj bi bilo največ prav v celjski bolnišnici – njihovo uradno število še ni znano. Neuradno naj bi bilo oškodovanih okoli sto pacientov. Za nove termine se bo bolnišnica za paciente, ki so jim neupravičeno izbrisali napotnice, dogovarjala z njihovimi osebnimi zdravniki.

Oglas