CELJE Abramov že s petim odvetnikom, a imel bi še šestega

Celjsko sodišče je zaradi dodatnih zapletov na sojenju 33-letnemu Sebastienu Abramovu preklicalo že razpisane štiri naroke in za nadaljevanje sojenja za umor Sare Veber leta 2015 določilo 19. junij.

Obtoženemu je zaradi zdravstvenih razlogov namreč preklical pooblastilo odvetnik Michael Rotterj, zato mu je sodišče dodelilo zagovornika po uradni dolžnosti – izkušenega celjskega odvetnika Dušana Tanka (na sliki), saj si obtoženi v predvidenem času po programu brezplačne pravne pomoči ni novega izbral sam.

Abramov je uporabil orožje, ki ga še ima na voljo in taktično zamenjal zadnjega zagovornika. Sodnici Marjani Topolovec Dolinšek je dejal, da z novim odvetnikom ne more vzpostaviti zaupanja, zato ne želi, da bi ga zagovarjal, saj si bo sam izbral nekoga. Trenutno se odloča med dvema.

Predsednica sodišča je zavrnila Abramovo zahtevo, saj da pri Tanku ne gre za opuščanje dolžnosti, a ker je pričakovati pritožbo na sklep na višje sodišče, morajo počakati do 13. junija.

Ljubljančanu, znanemu predvsem po aferi »odrezana roka« z Julijo Adlešič, grozi najvišja zaporna kazen, priporni razlogi v tej zadevi pa mu potečejo konec julija.