Celeiapark že dolgo ni več hiša strahov

CeleiaparkDanes. Trenutno so skoraj vsi lokali zapolnjeni s pretežno storitveno dejavnostjo.

Pred leti. Zaradi ‘mrtve’ lokacije in s tem povezanih previsokih stroškov poslovanja so pred leti številni Celeiapark zapustili.

Številni Celjani so na naše vprašanje, kako se jim zdi Celeiapark na Aškerčevi ulici v Celju odgovorili, da objekt od svojega odprtja nikoli ni zaživel kot bi moral. Hiša strahov, je bilo slišati od nekaterih. Pa to drži ali gre za neko splošno prepričanje, splošno zmoto? Preverili smo na terenu.

Začetki so bili težki, priznava upravnica Tamara Gregorn iz podjetja Bufo Eko, vendar se je stanje izboljšalo. V objektu je sedaj več kot 20 lastnikov lokalov in letno, pravi upravnica, ustvarijo okrog 25 milijonov evrov prometa.

Kaj pravijo tisti, ki si kruh služijo v objektu?

Največji del, 65 %, v objektu predstavlja garažna hiša. Kot pravi Robert Hostnik iz družbe ZPO Celje, je bila njihova parkirna hiša prvotno projektirana, da bodo v objekt prihajali dnevni obiskovalci oz. več le teh.

»Objekt je bil projektiran kot eden kvalitetnejših. Ko pa je bil zgrajen, so prostore prodajali komurkoli, ki je to želel, brez celotne vizije objekta. Obisk se sedaj rahlo povišuje, še posebej zaradi ukinjanja parkirnih mest v mestnem jedru (kolesarske poti), vremenskih pojavov (močne nevihte) ter izdaje cenovno ugodnih dovolilnic za prebivalce starega mestnega jedra. Primerjalno, Interspar ima upravljanje objekta centralizirano in določeno je, koga želijo v objektu, da bo ta nudil raznovrstnost,« zaključi Hostnik.

Storitvene dejavnosti

»Celeiapark je danes v zelo dobri kondiciji, za kar smo zaslužni predvsem izvajalci, ki imamo storitveno dejavnost. Ko smo potrdili novega upravnika, so se zadeve začele pozitivno odvijati, investiramo v infrastrukturo, optimiziramo stroške, skrbimo, da se zapuščeni poslovni prostori prebujajo, v glavnem s pozitivno energijo stremimo v razvoj centra,« je pojasnil Matic Fabjan, dr. med., Medical Group Fabjan. Ob tem še doda, da namen centra ne bo več primarni (trgovsko-trgovinski), za kar je bil center načrtovan, saj so se vse prodajalne s kakšno izjemo iz centra mesta selile v trgovske centre na v obrobju.

Seveda tudi danes še obstajajo nekatere težave, mnenja pa so deljena. Več o tem lahko tako preberete v aktualnem Celjanu, kjer smo Celeiapark postavili v osrednjo temo.