Potrebujemo:
2 srednje veliki bučki
2 jajci
100 g moke
100 ml mleka
sol in sveže mleti poper
30 g masla za peko palačink
2 zrela paradižnika
250 g mocarele
sol in suha ali sveža bazilika
POSTOPEK
Bučke očistimo, operemo in naribamo. Stresemo jih v skledo, rahlo posolimo in premešamo. Pustimo stati 10-15 minut, da se iz bučk izloči odvečna voda.
Jajca ubijemo ter v dve skledi ločimo rumenjake in beljake. Rumenjakom dodamo mleko in moko. Z električnim mešalnikom zmešamo v gladko zmes brez grudic. Beljake stepemo v čvrst sneg, ki ga v dveh ali treh delih počasi vmešamo v rumenjakovo zmes.
Bučke dobro ožamemo, nato pa jih vmešamo v jajčno maso, ki jo po okusu začinimo s poprom in soljo.
Palačinke pečemo počasi na nizki temperaturi na maslu, in ko se rahlo rjavo obarva na spodnji strani, jo z lopatko previdno obrnemo in zapečemo še na drugi strani. Pečeno palačinko odložimo na topel krožnik. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vse mase.
Medtem ko pečemo palačinke, pripravimo ostale sestavine. Paradižnike operemo in jih narežemo na tanke rezine. Mocarelo dobro odcedimo in jo prav tako narežemo na tanke rezine.
Pečene palačinke obložimo z rezinami paradižnika, ki jih rahlo posolimo. Na vsako palačinko dodamo še nekaj rezin mocarele, po kateri potrosimo malo sesekljane bazilike. Jed postrežemo s skledo solate.