Sestavine:
2 bučki
1 večja čebula
žlička soli, ščepec popra
žlička posušenega česna
skodelica ostre moke
1/3 skodelice koruznega zdroba
2 žlici naribanega parmezana
malo oljčnega olja
skodelica vode
sveža bazilika
Priprava
1. korak:
Čebulo sesekljamo, bučke narežemo na tanke kolobarje in oboje stresemo v ponev na malo
olja, solimo in prepražimo, da zelenjava malce porjavi, približno sedem minut.
2. korak:
V skledi zmešamo moko, koruzni zdrob, sol, poper in česen, dodamo še skodelico vode in 2
žlici oljčnega olja ter premešamo, da nastane enotna zmes, nato vanjo vmešamo še prepražene bučke in čebulo.
3. korak:
Namastimo velik pekač ali pa ga obložimo s peki papirjem in po pekaču enakomerno
razporedimo vsebino sklede. Potresemo z naribanim parmezanom in malo koruznega zdroba in potisnemo v na 200 o C ogreto pečico za približno 40 minut. Pečeno potresemo s svežo baziliko.
Bučkina zapečenka (scarpaccia) iz italijanske Toskane je hrustljava in okusna, lahko si jo
privoščimo za kosilo ob skledi solate ali pa kot prilogo ob mesu z žara.