Bučke s krompirjem iz pečice

Sestavine:

· 500 g bučk

· 500 g krompirja

· 150 g naribanega sira

· 150 g naribanega parmezana

· 200 ml smetane za kuhanje

· šopek sveže bazilike

· 2 vejici rožmarina

· žlička soli

· olje

 

Priprava:

1. korak:

Krompir olupimo in narežemo na pol centimetra debele rezine. Bučke operemo in narežemo na pol centimetra debele kolobarje. Bučke nasolimo, pustimo stati 10 minut, da spustijo malo vode.

2. korak:

V ponvi segrejemo olje in v njem na hitro popečemo bučke. Medtem baziliko grobo nasekljamo, rožmarin osmukamo in prav tako nasekljamo ter v posodi zmešamo s smetano za kuhanje.

3. korak:

Krompir in bučke po plasteh zlagamo v pekač. Najprej plast krompirjevih kolobarjev, ki jih malo posolimo, polijemo z nekaj žlicami začinjene smetane, potresemo z malo sira in parmezana, nato plast bučk, tudi to pokapljamo s smetano in potresemo s sirom, nato spet krompir, dokler ne porabimo vseh sestavin.

4. korak:

Na koncu vse skupaj polijemo s preostankom smetane in potresemo s sirom in parmezanom in pečemo približno 45 minut na 200 °C.

Tako pripravljene bučke s krompirjem so lahko s skledo solate samostojna jed, lahko pa so tudi odlična poletna priloga k mesu na žaru.

Oglas