Aktualni župan Podčetrtka Peter Misja napovedal vnovično kandidaturo

Peter Misja, ki je na županski stolček Občine Podčetrtek sedel leta 2005, je včeraj začel z zbiranjem podpisov podpore za kandidaturo in jih že v prvem dnevu, v samo nekaj urah, zbral veliko več, kot jih potrebuje. Kljub temu, da je pred časom zaključil z delom na Slovenskih železnicah in s tem izpolnil pogoje za upokojitev, je nadaljeval z županovanjem in si po tehtnem premisleku želi nadaljevati tudi v prihodnje.

Na današnji seji Občinskega sveta Občine Podčetrtek so svetniki razpravljali o proračunu za prihodnje leto. Razvidno je, da se v prihodnjih letih v Podčetrtku obeta še veliko smelih in razvojno naravnanih projektov, ki bodo še kako pomembno vplivali na nadaljnji razvoj že tako turistične in razvite občine. Kot je dejal aktualni župan Misja, o svoji vnovični kandidaturi ni bil povsem prepričan, a ker je v teku in načrtovanju še veliko pomembnih projektov, ki si jih še želi uresničiti in izpeljati ter ker je bila podpora in želja občank in občanov, da nadaljuje z delom velika, se je odločil, da se poteguje za še en mandat. Ob tem pa izpostavlja, da si želi, bi ob izvolitvi bila podpora tako občinskega sveta kot posameznikov še naprej na tako visoki ravni kot je bila do sedaj, saj se lahko samo z brcanjem na isti gol doseže željene rezultate in cilje, ki so zastavljeni.

Ali se Peter Misja, ki na preteklih volitvah ni imel izzivalca, v županski boj podaja s kakšnim protikandidatom, še ni znano. (K. C.)