Čarobno makovo pecivo

Sestavine:

  • 75 g masla
  • 100 g bele čokolade
  • 5 jajc
  • 150 g sladkorja
  • vanilijev sladkor
  • 5 žlic vode
  • 100 g moke
  • limona (sok in naribana lupinica)
  • 200 g mletega maka
  • žlica ruma
  • 6 dl mleka

 

Priprava:

  1. korak:

Maslo stopimo v kozici, odstavimo in vmešamo nalomljeno čokolado, da se ta povsem stopi, nato pustimo, da se zmes ohladi do mlačnega.

  1. korak:

Ločimo beljake od rumenjakov. Rumenjake stepemo s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem, da postane zmes svetla, nato vmešamo 5 žlic vode in nato še mlačno zmes masla in čokolade. Vmešamo presejano moko in naribano limonino lupinico, nato pa postopoma vmešamo še mak. Na koncu dodamo rum in med mešanjem postopoma dodajamo še mleko. Tako dobimo zelo tekočo zmes.

  1. korak:

Beljakom dodamo dve žlici limoninega soka in stepemo trd sneg. V posodo s snegom nežno vmešamo zmes z rumenjaki, pri čemer snega ni potrebno povsem vmešati. Maso vlijemo v pekač velikosti 30×20 cm in eno uro pečemo v na 160oC ogreti pečici. Pecivo se med peko razporedi v različne sloje, na spodnji čvrsti plasti počiva gosta krema, v sredini nežna makova plast, zgoraj pa rahla biskvitna plast. Pecivo najprej ohladimo na sobno temperaturo, nato pa ga še za nekaj ur postavimo v hladilnik. 

Čarobno makovo pecivo je že pred leti navdušilo mnoge ljubitelje sladic, postal je prava spletna senzacija, saj ga pripraviš iz ene same mase, v pečici pa se sestavine razporedijo v več slojev.