Vroč aperol – zimska različica poletne klasike

Recept predstavlja Eva Perlič, ki v Graščini Oplotnica vodi kavarno Magdalenca.
Eva je ljubiteljica sveta gostinstva, pristnih pogovorov ob dobri kavi in vseh malih lepih trenutkov, ki jih prinaša vsakdan. V kavarni vsak letni čas najde svoj okus. Jesen prinaša vroč aperol – topel napitek z barvo jesenskega sončnega zahoda. Vsak požirek prebuja občutek domačnosti – nežno sladek, cistrusno svež, prijetno začinjen in značilno rahlo grenak.

Sestavine
– 50 ml Aperola
– 10 ml limoninega soka
– 50 ml domačega jabolčnega soka Frešjabka
– 50 ml vode
– 20 ml sirupa Monin jabolčna pita
– 1 janeževa zvezda
– 3 klinčki
– 1 cimetova palčka
– 1 krhelj pomaranče

Postopek

  1. V manjši kozici segrejemo jabolčni sok, vodo, sirup jabolčne pite in začimbe na približno 60 stopinj Celzija (ne zavremo).
  2. Dodamo Aperol in limonin sok, nežno premešamo.
  3. Postrežemo v toplotno odpornem kozarcu ali skodelici.
  4. Po želji okrasimo s suho pomarančo.

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!