Sestavine za 2 porciji:
- 2 piščančja zrezka
- 1 jajce
- nekaj žlic moke
- nekaj žlic krušnih drobtin
- sol in poper
- malo rožmarina
- olivno olje
Priprava:
- korak:
Zrezke malo solimo, popramo in začinimo z malo nasekljanega ali mletega rožmarina. Namesto rožmarina lahko uporabimo tudi timijan ali kakšno drugo nam ljubo začimbo.
- korak:
Pripravimo tri globoke krožnike, v prvega stresemo malo moke, v drugem razžvrkljamo soljeno jajce in v tretjega stresemo drobtine. Ščepec ali dva rožmarina lahko vmešamo tudi v drobtine. Zrezke najprej povaljamo v moki, nato v jajcu in na koncu v krušnih drobtinah.
- korak:
Cvrtnik nastavimo na 180oC in pustimo nekaj minut, da se zagreje. Čas pečenja je 10–15 minut, odvisno od debeline zrezkov in panade. Po zrezkih popršimo ali pokapljamo malo oljčnega olja, približno žličko olja na vsak zrezek, da se panada lepo zlato zapeče. Položimo ju v košaro, tako, da se ne stikata. Po približno polovici časa (5–7 minut) zrezka obrnemo, da se lepo zapečeta z obeh strani. Ocvrte zrezke lahko postrežemo s krompirjevo solato ali pa z mešano solato in tatarsko omako. Recept za pripravo domače tatarske omake bomo predstavili kmalu.
Ljubitelji cvrtja lahko uživajo v bolj zdravi različici, ki je kljub minimalni količini olja prav tako hrustljava in okusna.
