Županske volitve: Brigita Vodušek si v Rogatcu želi sprememb

Župansko kandidaturo v Rogatcu je predstavila Brigita Vodušek. Magistrica poslovnih ved, sicer pa samostojna podjetnica z izkušnjami na področju javnega naročanja in lokalne samooskrbe, se v župansko bitko podaja kot kandidatka stranke SD. Vizijo razvoja občine je včeraj ob prisotnosti predsednika stranke mag. Dejana Židana, poslanca dr. Milana Brgleza in predsednika občinskega odbora SD Fredija Ferčeca predstavila na dvorcu Strmol. Kot je pojasnila, se je za ta korak odločila, ker med ljudmi čuti željo po spremembah in želi biti del teh sprememb.
Točke razvoja
Program je strnila v šest poglavitnih točk, ki so ključne za razvoj občine. Najprej želi delovanje občine približati ljudem. Med drugim je izpostavila vzpostavitev transparentnega delovanja občine, uvedbo participatornega proračuna, ki vključuje občane pri odločanju porabe proračunskih sredstev, in večjo pristojnost za krajevne skupnosti. »Občina potrebuje gospodarski razvoj, za kar je treba zagotoviti ustreznejše pogoje,« pravi, zato želi skupaj s podjetniki in gospodarstveniki pripraviti načrt gospodarskega razvoja. »Za to panogo ni bilo posluha, zato moramo vzpostaviti korektne odnose in s skupnimi močmi narediti spremembe,« je še poudarila. Kot tretjo točko programa je navedla aktivnosti na področju okolja in prometa. Med drugim želi nadaljevati z aktivnostmi ureditve obvoznice, celovito obnoviti cesto proti Donački gori, zgraditi pločnik proti Florijanskemu mostu ter nadaljevati aktivnosti pri urejanju kolesarskih stez. Voduškova si želi občino usmerjeno k mladim, kjer bo mladina aktivno vključena na vseh področjih delovanja in odločanja, predvsem, pa jim zagotoviti pogoje, da bodo želeli ostati. Pomembno točko pri razvoju občine vidi tudi v turizmu in trajnostnem razvoju kraja. Meni, da bi morala aktivneje tržiti dobro turistično infrastrukturo, priložnosti vidi predvsem na evropskem trgu. Sklepna točka programa Brigite Vodušek pa je socialna aktivacija z dejavnostmi za šport in kulturo ter aktivnostmi za manjše tveganje revščine.
V Rogatcu se za županski stolček potegujeta še Viktor Božak, kandidat SDS in dosedanji župan Martin Mikolič, kandidat N.SI in s podporo SLS, DeSUS in SMC.