Župan Dobja: “Proste ure rad preživljam v čebelnjaku”

Franc Leskovšek. Med drugim nam je povedal, kako vidi Dobljanke in Dobljane, pa tudi, v kateri kotiček v občin najraje zahaja in zakaj.

Gospod Leskovšek, izteka se leto 2019, kako je minevalo v občini Dobje? Po čem si ga boste v razvojnem smislu najbolj zapomnili?

Iztekajoče leto 2019 si bomo v naši lokalni skupnosti najbolj zapomnili po pridobivanju projektne dokumentacije za komunalno opremo obrtne cone Zgornje Brezje. Pa tudi po modernizaciji občinskih cestnih odsekov. Prenovljenih cest so občani najbolj veseli.

Kakšni ljudje so Dobljani? Se v kraju pogosto družite?

Dobljani smo zelo delovni in varčni ljudje. Radi se družimo ob različnih dogodkih, še rajši pomagamo ljudem, ki so pomoči potrebni.

Mladi ostajajo doma ali se izseljujejo?

Mladi radi ostajajo doma, to je spodbudno. Je pa težava v prostorski zakonodaji, ki onemogoča novogradnjo stanovanjskih hiš.

Kateri kotiček v občini Dobje vam je najljubši in zakaj?

Rad se oglasim v prostorih društva upokojencev Dobje. Tam s prijatelji namreč velikokrat  tudi zapojemo. Nasploh se rad družim z veselimi ljudmi. In teh v naših krajih ni malo.

V kakšni družini in kje ste odraščali? Kako se spominjate svojega otroštva?

Odraščal sem v kmečki družini, kjer je bilo delo z lastnimi rokami zelo cenjeno.

Kako preživljate svoj prosti čas? Imate kakšne hobije?

Prostega časa imam bolj malo, vedno ga je na voljo manj kot si želim. Proste ure zelo rad preživljam v čebelnjaku, kjer je marsikaj za postoriti. Čebele so naša prihodnost, saj imajo ključno vlogo pri proizvodnji hrane. Zato je čebelarjenje meni zelo ljub hobi.

(V celoti intervju preberite v posebni izdaji Rogaških NOVIC, ki jo prejmejo vsa gospodinjstva v občinah Šentjur, Dobje in Štore.)

Oglas