Zrezki s parmezanom v smetanovi omaki

Sestavine za 4 osebe:

  • 4 do 6 svinjskih zrezkov, lahko puste vratovine
  • 250 g ribanega parmezana
  • 1/2 l sladke smetane
  • poper in sol

Priprava:

  1. korak:

Meso popramo po okusu in čisto malo solimo, saj je že parmezan zelo slan. Nekateri ne potrebujejo nič dodatne soli. Mesu zaradi močnega okusa parmezana ni treba dodajati drugih začimb.

  1. korak:

Dno ustrezno velikega pekača posujemo s polovico parmezana, na parmezan zložimo meso, po katerem potresemo drugo polovico parmezana in vse skupaj zalijemo s toliko smetane, da je meso pokrito.

  1. korak:

Pečemo v pečici na 190oC približno eno uro, odvisno od debeline zrezkov, dokler meso ni mehko, omaka gostljata, sir pa zlato rjavo zapečen. Če je omake premalo, lahko proti koncu pečenja dolijemo še malo smetane.

To za pripravo enostavno, a zelo okusno meso, lahko postrežemo tudi ob bolj svečanih trenutkih. Zrezki s parmezanom presenetijo z intenzivnim okusom, zato izberemo prilogo in solato bolj blagega okusa.