Zreške odbojkarice v novo sezono z novim (starim) trenerjem

Boris Klokočovnik bo znova skrbel za razvoj odbojkaric v Zrečah.

V Odbojkarskem klubu Weiler Volley Zreče so na letošnji skupščini sprejeli nekaj sprememb v vodstvu kluba. Mesto predsednika je prevzel Marjan Pučnik, ki je na tej funkciji nasledil Draga Šešerka. Slednji v klubu ostaja kot športni direktor. Ob tem so v upravnem odboru zamenjali še nekaj članov in pripeljali nove ljudi, ki bodo pomagali klubu.
Ena od prvih potez, ki jih je naredil Pučnik, je bila, da je po enem letu nazaj v klub pripeljal trenerja Borisa Klokočovnika, ki je po odhodu iz Zreč v zadnji sezoni vodil Formis iz Hoč. “Moja velika želja je bila, da se Klokočovnik vrne. Pogovori so stekli letos spomladi in interes je bil obojestranski. Rad bi pa poudaril, da smo s trenerjem Tomažem Pisnikom dobro sodelovali in smo se korektno razšli,” je povedal Pučnik.
Ekipa je po krajšem počitku, ki je sledil po koncu sezone, z delom začele že v sredini maja. Trenutno pa je na počitnicah, tako da bo s treningi nadaljevala okrog 10. avgusta. V novo tekmovalno leto bo sicer zreška zasedba vstopila v precej spremenjeni zasedbi. Kar nekaj izkušenejših igralk, ki so ekipi pomagale v zadnji sezoni, se namreč poslavlja (Urša Hren, Veronika Pučnik, Tanja Podvršnik, Janja Jakob, Ines Hirkić, …). Športno pot končujeta tudi Eva Skerbinek in Daša Lajhar. So pa Zrečani v pogovorih z dvema igralkama, Hano Detiček in Ano Lukman iz Formisa. Mogoče pa se jim pridruži še kakšna igralka, saj so ravno v prestopnem roku.
Po lanski rezultatsko ne najbolj uspešni sezoni – Zrečanke so v 1. B slovenski ligi končale na zadnjem, desetem mestu, bodo v naslednji sezoni igrale v drugoligaški konkurenci. “Imamo mlado in ne preveč izkušeno ekipo, tako da bo že igranje v 2. slovenski ligi zanje velik izziv,” pravi Pučnik. (Jure Mernik)

Oglas