Zreče so dobile slikarsko galerijo: Atelje MS

Atelje MS. Zreče so v marcu dobile slikarsko galerijo. Pripravljali bodo tudi manjše kulturne prireditve.

V objektu PTC Tržnica so ob desetletnici smrti na ogled slike akademskega slikarja Marjana Skumavca (1947–2011), ki ga domačini poznajo tudi po tem, da nosi njegovo ime kolonija na Resniku (Skumavčevi dnevi), kjer stoji njegov bronasti kip.
Prva tema stalne razstave del Marjana Skumavca so istrska polja. Raznolika so: srečamo polja sivke, polja maka, polja paradižnikov, pa tudi morje je na nek način polje, ki daje hrano ljudem.
“Polja smo razstavili, zdaj pa je na nas, da zasejemo dobro seme, da bo galerija živela,” je dejala vodja galerije Valerija Motaln. Stalna razstava Skumavčevih del bo dobila novo vsebino nekajkrat na leto.

Tudi drugi slikarji

V galeriji so v manjši meri razstavljena še dela drugih slikarjev, nekatera so na prodaj. “Slike vsem! To je naš moto,” je povedala Valerija Motaln, “zato se bomo potrudili, da bodo kakovostne slike na voljo po izredno dostopnih cenah in bo marsikdo pri nas lahko poskrbel za nakup darila ali za polepšanje svojega doma.”
Želijo si, da bi med ponujenimi deli bilo čim več slik kakovostnih lokalnih avtorjev z lokalnimi motivi. Atelje MS je skupaj s spletno stranjo www.kupisliko.si odprt tudi za prodajo umetniških slik, ki jih ljudje iz različnih razlogov ne želijo več imeti doma.

Brez vstopnine

Galerije ob upoštevanju epidemioloških predpisov lahko sprejemajo obiskovalce (vstopnine ni). Galerija v Zrečah pa bo zaenkrat uradno odprta ob četrtkih pozno popoldan in sobotah dopoldan. Takoj ko bo to mogoče, bo Atelje MS pripravljal tudi manjše kulturne prireditve, ki bodo vezane na temo slik in slikarstva. (A. M.)

Oglas